Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında başlatılan basınçlı sulamaya yönelik hibe desteklemeleri kapsamında Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde 40 dekar fındık bahçesine basınçlı sulama sistemi kuruldu.
Projeyle, basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanların üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak kaliteli üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi hedefleniyor.
Doğan Mahallesindeki Mehmet Zafer AK’a ait bahçede incelmelerde bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Bahçelerimizde budama ve gübrelemenin doğru yapıldığında dekara verimin yaklaşık 80-100 kg’lardan 150-200 kg’lara çıktığını üreticilerimize göstermiş olduk” dedi.
Bahçe sahibi Mehmet Zafer Ak da projenin hayat hikâyesini anlattı. Ak, yapılan çalışmaların ve sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->