Gıda güvenliği için eğitimler arttı

06 November Wednesday, 2019
Bursa’da Avrupa Birliği Gıda Güvenilirliği standartlarının uygulanmasına yönelik, Süt ve Süt Ürünlerinde Resmi Kontrol Uygulamaları konulu hizmet içi eğitimi yapıldı.
Gıda güvenliği için eğitimler arttı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Bütün yurtta gıda güvenliği için hizmet içi eğitimler arttı. O yerlerden biri de Bursa.

Avrupa Birliği Gıda Güvenilirliği standartlarının uygulanmasına ilişkin Türk Kamu Hizmetlerinin kapasitesini geliştirme hedefleri doğrultusunda, Süt ve Süt Ürünlerinde Resmi Kontrol Uygulamaları konulu hizmet içi eğitimi yapıldı.

Eğitimin ilk gününde konuşma yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül eğitimlerin verimliliği arttıracağını söyledi. Aygül “Kontrol görevlilerinin, süt ve süt ürünleri üreten işletmelerin resmi kontrollerinde uygulama birlikteliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen bu eğitimde; genel mevzuat, süt ve süt ürünleri özel mevzuatı ve teknolojileri, çiğ sütün arzı, süt ürünlerine özel durumlar, sütte tehlike analizi ve haccp, süt mikrobiyolojisi, numune alma planları, süt toplama merkezleri, resmi kontrol formlarının tanzimi, vaka çalışmaları ve uygulamalar da anlatılacak. Bu eğitimin sonunda denetimlerde kontrol görevlilerinin aynı anlayışa gelmesi ve ülke genelinde uygulama birlikteliği sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.
 
bursa süt gıda güvenlik