Gümüşhane'de üreticiye yem bitkisi tohumu dağıtımı törenle gerçekleştirildi.
HABER: Mustafa MERAL
Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi desteğiyle, Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere yonca, korunga, macar fiğ, adi fiğ, silajlık mısır, organik silajlık mısır, arı otu, yem bezelyesi ve kinoa tohumu dağıtıldı.
Tohum dağıtım töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yüzde 70'i İl Özel İdaresi, yüzde 30'u üreticiler tarafından karşılanan proje kapsamında çiftçilerin yemi ucuza üretmesi ve hayvancılıktan elde ettiği karın artması ile yaklaşık 6 milyon TL'lik bir gelir beklediklerini söyledi.
Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen de, Gümüşhane'de yürütülen projelerde ürün desenini iklim şartlarına, toprak yapısına, rakım ve coğrafi şartlara göre şekillendirdiklerini kaydetti.
Birşen, 704 çiftçiye yüzde 70'i İl Özel İdare kaynaklarından finanse edilen toplam 645 bin TL tutarında tohum alımı yapıldığını ifade etti. Birşen, toplam 68 bin kg tohum dağıtılarak, yaklaşık 14 bin dekar yem bitkisi ekiminin planlandığını bildirdi.
Yapılan konuşmaların ardından Kelkit ilçesinde belirlenen çiftçilere tohumları törenle dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi ile üretime...
Devamını Oku ->
Güzelliğiyle doğayı renklendiren sülünler kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Adana'da Uluslararası Bitki Sağlığı Günü dolayısıyla etkinlik...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->