Hasat Bayramı Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla kutlandı

29 July Monday, 2019
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Polatlı’da bu sene 69'uncusu düzenlenen Hasat Bayramı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramın tüm vatandaşlar için hayırlara vesile olmasını diledi.
Hasat Bayramı Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla kutlandı Bu yıl 69’uncusu düzenlenen Hasat Bayramı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla kutlandı.

Ankara Polatlı’da yapılan kutlamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat kilogramda 17 lira, Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat kilogramda 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot gübre desteği ve alan bazlı desteği de eklediğimizde, kilogram fiyatları fiilen 19 lira ile 18,5 lira arasına gelmiş oluyor. Hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi, hasat başlangıcına denk gelen Kurban Bayramı'nın hemen akabinde inşallah alıma geçiyoruz. Son 17 yıldır özel önem ve öncelik verdiğimiz alanların başına tarım ve hayvancılığı koyduk. Çiftçilerimize bugüne kadar toplamda, Bay Kemal diyor ya, bak Bay Kemal dikkat et, çiftçilerimizle, köylümüzle nasıl ilgilendiğimizi dinle, böyle yalanla dolanla bu iş yürümez. Burada resmi rakamları veriyorum, bizler 120 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Az önce Türkiye'nin ilk yerli üretim elektrikli traktörünün tanıtımını ve deneme sürüşünü yaptık. 45 dakika şarj süresiyle 7 saat aralıksız çalışabilen ve 105 beygir gücüne sahip bu traktörümüz inşallah seri üretime hazır. Ses yok, gürültü yok. Yüzde 95'e varan yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün, bu özelliği ile çiftçilerimizin maliyetlerini çok ciddi düşüreceğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Bayrama ev sahipliği yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de "3 ay boyunca çiftçimize, üreticimize ve sektör paydaşlarımıza danışarak, onların rehberliğinde iş ve işleyişimize yön vereceğiz. Sürecin sonunda, 100 milyar dolar tarım orman hasılasıyla, ülkemizi dünyanın ilk 5 tarım ekonomisi arasına katmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Pakdemirli ile birlikte traktörleri kullandı.
ankara hasat kurban üretici elektrik traktör fındık alım