Hatay’da öğrencilere balık sevdirme etkinliği

20 February Thursday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında Yayladağı İlçesi Aşağı Pulluyazı İlkokulu öğrencilerine, balığı sevdirmek, balık yeme kültürünü aşılamak, çevre ve denizlerin temizliği konusunda bilinçlendirmek amacı ile bir günlük eğitim programı düzenlendi.
Hatay’da öğrencilere balık sevdirme etkinliği Programa Hatay İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, İl Müdür Yardımcıları, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü, Yayladağı İlçe Tarım Müdürü, Okul Müdürü, Mahalle Muhtarı ve veliler katıldı.
 
Yapılan eğitimde balığın insan beslenmesindeki önemi, bölgemizdeki balık çeşitleri, doğanın, iç suların ve denizlerin kirletilmemesinin gerekliliği gibi konular anlatıldıktan sonra öğrencilere ve katılımcılara balık ekmek ikram edildi, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
 
Hatay’ın 183 km uzunluğundaki sahil şeridi sayesinde su ürünleri sektöründe oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Çolakoğlu; Avrupa ülkelerinde yıllık 25 kilogramı bulan balık tüketiminin, Türkiye’de kişi başı yıllık ortalama tüketimin 8 kg olduğuna dikkat çekti. Çolakoğlu, sağlığımızı korumak, zeki ve mutlu nesiller yetiştirmek için haftada en az 2 kez balık tüketmek gerektiğinin altını çizdi.