Türkiye'ye zeytin üretiminin yüzde 10'unu karşılayan Hatay'da zeytin hasadına başlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hatay İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Altınözü ilçesine bağlı Karbeyaz Mahallesi'ndeki hasat etkinliğinde, Hatay'ın, ülkenin önemli zeytin merkezlerinden olduğunu söyledi.
İlde 517 bin dekarda zeytin tarımı yapıldığını, yıllar itibariyle yaklaşık 200 bin ton zeytin üretimi gerçekleştiğini ifade eden Tüfekçi, "Ülkemizin zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu buradan karşılanmaktadır. Bu yıl 200 bin ton üretimle ortalamaların çok üzerinde bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz. Çiftçimiz bu yılki üretimden oldukça memnun" diye konuştu.
Tüfekçi, üreticilere zeytin alanlarındaki kültürel işlemlerin sağlıklı yapılabilmesi için bakanlık olarak budama, gübreleme gibi alanlarda eğitim verildiğini belirtti.
Zeytin üreticilerinden Nilüfer Çeliker de 5 yıldan bu yana organik zeytin ürettiğini, verimin geçen yıla göre çok iyi olduğunu söyledi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->