Hayvanlar aleminden sevimli anlar

17 May Monday, 2021
Doğayı paylaştığımız hayvanların ilginç anları kameralarca kaydedildi.
Hayvanlar aleminden sevimli anlar Baharın gelmesiyle birlikte hayvanlar ailemi de daha aktif olmaya başladı. O anlar kameralara da yansıdı.

Kars Sarıkamış’ta yaşayan bir bozayı, açılığını gidermek için ağacının tepesine çıktı.

O karnını doyururken, ayıyı fark eden orman işçileri hayranlıkla onu seyretti. İşçiler aynın yarım saatten fazla süredir ağaçta olduğunu belirtti.

Karnını doyuran ayı ağaçtan doğası gereği ustaca indi ve ormana geri döndü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı'nda yaşayan 4 aylık boz ayılar da kendileri için özel olarak ayrılan yaşam alanında veteriner hekim ve personel tarafından özenle bakılıyor.

Sorumlu Veteriner Hekim Celal Çevirgenoğlu, yavru ayıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek “Annelerinden ayıralı yaklaşık 1 ay oldu. Bundan sonraki süreçte biz ilgileneceğiz. Şu anda kanatlı ürünler, meyve ve sebzeyle besleniyorlar. Doğal yaşamlarına uygun bir şekilde ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Düzenli ve dengeli bir şekilde besleniyorlar. Ortam refahları çok iyi." dedi.

Ayıların aksine bütün hayvanlar sakin değil. Sivas’ta iki tavşan trafiği durdurdu.
Koyulhisar İlçesi’nin kırsalında iki tavşan adeta boksör gibi yumruklarını konuşturdu. Gelen araçları fark etmeyen tavşanlar bir müddet daha kavga etti.

Görüntülendiklerini anlayan tavşanlar hızla ormana geri döndü. Kavganın nedeni ise belli değil.
doğa tabiat yaşam ayı yavru tavşan kavga kars mersin sivas