Hersek Lagünü'nde kuş türü 248'e yükseldi

21 November Monday, 2022
Cumhurbaşkanlığı kararı ile kesin korunacak hassas alan olarak da tescil edilen Yalova Hersek Lagünü’nde kuş türü sayısı artıyor. Son olarak bıyıklı baştankara ve yeşil papağan kuş türleri gözlemlenerek tür sayısı 248 oldu.
Hersek Lagünü'nde kuş türü 248'e yükseldi Yalova'nın Altınova ilçesindeki Hersek Lagünü'nde kuş türü sayısı artmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile kesin korunacak hassas alan olarak da tescil edilen lagünde son olarak bıyıklı baştankara ve yeşil papağan kuş türleri gözlemlendi. Böylece lagünün ev sahipliği yaptığı kuş türü sayısı 248 oldu.

Yeni türlerin katılmasını sevinçle karşıladıklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Metin Oral “Her sene bir iki türümüz daha buraya misafir oluyor. Dolayısıyla bu da bizi gerçekten sevindiriyor. Bu sene son bir haftada 2 türümüz daha geldi. Dolayısıyla tür sayımızı 248’e çıktı. Bu çok ciddi bir rakam bizim gölümüz için. Bizi de sevindiriyor açıkçası. Burası artık kuşlarımız için bir konaklama yeri ve vatandaşlarımız için de çok güzel bir kuş cenneti. Benim tabirimle ‘kuş oteli’. Bütün vatandaşlarımızı, özellikle öğrencileri bu kuş türlerini görmeye davet ediyorum. Gölümüzün en renkli simaları da flamingolarımız. Bu sene çok fazla sayıda ve erken geldiler. İnşallah sezon boyunca da burada kalacaklar. Bu alan geçmişte 2004’lerde resmi olarak devletin sunduğu bir avlak yeriydi. O günden bu güne sit alanı ilan edildi. Cumhurbaşkanımız tarafından koruma altına alındı. Şu anda tamamen kuş gözlem alanı. Kuşların bir barınak alanı. Aynı zamanda doğa severlerin gelip güzel bir gün geçireceği bir turizm alanına, doğayla ilgili bir alana döndü.” ifadesini kullandı.
Yalova hersek lagünü doğa koruma