Kahramanmaraş'ta çocukları için satın aldığı 4 kovanla hobi amacıyla arıcılığa başlayan ve geçen yıl katıldığı arıcılık yarışmasında dünya ikincisi olan Hasan Gümüş, yılda bir ton bal elde ediyor.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çocukları için satın aldığı 4 kovanla hobi amacıyla arıcılığa başlayan ve geçen yıl katıldığı arıcılık yarışmasında dünya ikincisi olan Hasan Gümüş, yılda bir ton bal üretiyor. Hasan Gümüş, İstanbul'da 300 kişiye istihdam sağlayan iş yerini 2001 krizinde iflas edip kapatarak memleketi Kahramanmaraş'a döndü. Yaklaşık 10 yıl önce "hobi olsun" diye 4 çocuğuna birer kovan alan Gümüş, organik ürünlere ilgisinden dolayı arıcılığa başladı.
Kovanları Nurhak Dağı'na taşıyan Gümüş, zamanla kovan sayısını artırarak, yılda 1 ton bal üretir konuma geldi. Ürettiği organik çiçek balıyla Muğla'da geçen yıl düzenlenen "4. Uluslararası Arıcılık ve Çam Balı Kongresi"ne katılan Gümüş, dünya ikinciliği elde etti.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->