Hakkari'de kaçakçılıkta kullanılan 63 katır ihaleyle satışa çıkarılacak.
Hakkari’de kaçakçılığı önlemek amacıyla jandarma ekiplerince yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerle birlikte el konulan 63 katır, ihale yöntemiyle satışa çıkarılıyor.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yaklaşık 3 ay önce İran ve Irak sınırında kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin yanında 63 katır bulunuyordu. Kaçakçılar bu katırları gümrük kaçağı malzemeleri taşımada kullandıkları için jandarma katırlara da el koydu.
Hakkari İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce kontrolleri yapılan 63 katır, merkeze bağlı Otluca köyündeki yediemine ait ahırda bekletiliyor.
Görevlendirilen iki çoban tarafından bakımları yapılan katırların, 35 bin 381 lira bedelle önümüzdeki günlerde satılacağı öğrenildi.
Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi ile üretime...
Devamını Oku ->
Güzelliğiyle doğayı renklendiren sülünler kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Adana'da Uluslararası Bitki Sağlığı Günü dolayısıyla etkinlik...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->