Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde düzenlenen ''Göksun Elma Festivali'' kapsamında ''İkinci Elma Çalıştayı'' gerçekleştirildi.
Haber:Erdem BAĞCI
Elife KANİ
Kamera:Zafer CANLI
Aydın BALIKÇI
Göksun Elma Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Göksun İkinci Elma Çalıştayı Göksun Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı.
Çalıştay, Kahramanmaraş Valiliği himayelerinde, DOĞAKA koordinasyonunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Göksun Kaymakamlığı, Göksun Belediye Başkanlığı ve Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlendi.
Çalıştayda konuşan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun elmasını marka yapmak istediklerini söyleyerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür yardımcısı Mustafa Bozkurt ise Kahramanmaraş’ta yıllık ortalama 45 bin ton elma üretimi olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından panelistlere teşekkür belgesi ve kırmızı elma plaketi verildi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->