Muş'un Hasköy ve Korkut ilçelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü" projesi kapsamında uygulamalı arıcılık eğitimi verildi.
Kırsal kesimdeki kadınlara sosyal statü kazandırmak amacı ile yola çıkılan projede eğitimler devam ediyor. Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü" projesi kapsamında uygulamalı arıcılık eğitimi verildi.
Proje hakkında bilgi veren Korkut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger, Kırsal kesimdeki kadınlara Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında daha önce arı kovanı alan 30 kadın çiftçiye 10 gün süreyle teorik eğitimin verildiğini bildirdi. Kursiyerler ise, arıcılığın kadınlar için bir fırsat olduğunu vurgulayarak kendilerine verilen desteği boşa çıkarmayacaklarını vurguladılar.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->