Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası Edirne'den yurda girdi. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, çiftçilerin özellikle son günlerdeki yağıştan çok memnun olduğunu söyledi.
Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası Edirne'den yurda girdi. Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli köyü, sabaha karşı başlayarak etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Türkiye'nin en batısındaki köy olan Hamzabeyli köyünde sabah saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle köy beyaza bürünürken, Edirne merkezde ise karla karışık yağmur etkili oldu. Edirne ve çevresinde hava sıcaklığı 10 derece birden soğuyarak 1 dereceye kadar düştü. Öte yandan Edirne'nin Balkanlara yakın bölgelerinde kar yağışının etkisini arttırması halinde olası aksaklıklara engel olmak amacıyla önlemler alınacağı bildirildi. Sabaha karşı başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışının tarladaki ürüne de zarar verebileceğini belirten köy sakinleri, kar yağışı nedeniyle boyları uzayan ekinlerin yan yattığını kaydetti. Hamzabeyli Köyü sakinlerinden Sezai Alaç, tarlada olan ekinlerinin boyu uzadığından yattığını ifade ederek, sonradan ekinlerin doğrulup doğrulmayacağını ileri zamanda bekleyip göreceklerini söyledi.
Üreticiler yağıştan memnun
Bu arada Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, çiftçilerin özellikle son günlerdeki yağıştan çok memnun olduğunu söyledi.
Edirne ve merkez köylerinde yaklaşık 350 bin dönüm alanda buğday ekimi yapıldığını ifade eden Yorulmaz, "Edirne bu anlamda iyi buğday üretiyor. Daha da iyisini çıkarmak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Bu yıl kış mevsimi çok kurak geçti. Uzun süre buğday yağış alamadı. Allah'a şükür yağışlar başladı. Çiftçilerimiz yağışlardan memnun" diye konuştu.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->