Giresun\'da fındık üreticisi Uğur Turhan, fındık dışında alternatif bir ürün yetiştirmek amacıyla oluşturduğu çiçek serasında gül üretimi gerçekleştiriyor.
Giresun'da fındık üreticisi Uğur Turhan, fındık dışında alternatif bir ürün yetiştirmek amacıyla oluşturduğu çiçek serasında gül üretimi gerçekleştiriyor.
Bulancak ilçesi Pazarsuyu mevkiinde seralarda gül yetiştiren 48 yaşındaki Turhan, fındık dışında ürün yetiştirme isteğiyle hobi olarak başladığı gül üretimini ticarete döktü. Ortağı Aşkın Türüdü ile gül ve az miktarda diğer çiçek türlerini üreten Turhan, yılda 10 bin fidan yetiştirebiliyor.
Turhan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada fındık üreticisi olduğunu, gül yetiştirmeye ise hobi olarak başladığını söyledi.
Fındığa alternatif bir ürün olarak gül yetiştirmeye karar verdiğini anlatan Turhan, "Karadeniz'e gül başka illerden geliyor, Yalova'dan, İzmir'den. Neden bizim burada olmasın diye düşündük, arkadaşla karar verdik ve bu işe başladık" dedi.
Turhan, geçen yıl seralarda 10 bin fidan yetiştirdiğini dile getirerek, iki dönümlük bir serada geçen yıl 15-20 bin lira arasında gelir elde ettiğini kaydetti. Turhan sözlerini, “İki dönümlük alanda fındık yetiştirseydim 200 kilogram fındık alabilirdim, bu rakam da aradaki farkı ortaya koyuyor. Yetiştirmesi fındığa göre daha zahmetli, bir çocuğa nasıl bakıyorsunuz, güle de aynı şekilde bakmanız gerekiyor. Yani bir saat boş bıraksanız olmuyor, çok emek isteyen bir şey.” Şeklinde sürdürdü.
Karadeniz İklimi Güllerin Daha Çabuk Yetişmesini Sağlıyor
Turhan'ın ortağı ziraat mühendisi Aşkın Türüdü ise yetiştirdikleri güllerin "yediveren" cinsinden olduğunu belirterek, "35-40'a yakın gül çeşidi var elimizde. İklim nemli olduğu için daha çabuk yetişiyor. Yaz mevsiminde rahat rahat yetiştirebiliyoruz. Kış mevsiminde de gerekirse serada soba yakıyoruz. Gülü bir sene içerisinde yetiştirip satma pozisyonuna getirebiliyoruz." diye konuştu.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->