Bingölde besiciler, her yıl haziran ayının sonu ile temmuz ayında yapılan ot biçme işlemini, bu yıl ramazan nedeniyle erken yapmaya başladı.
Karlıova ilçesindeki hayvan yetiştiricileri, ramazanda daha kolay oruç tutmak için otları erken biçmeye başladı.
Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, her yıl haziran ayının sonu ile temmuz ayında yapılan ot biçme işlemini, bu yıl ramazan nedeniyle erken yapmaya başladı.
Hayvan yetiştiricileri, ramazan ayında daha rahat oruç tutabilmek için, yaklaşık iki hafta süren ve tırpanla yapılan ot biçme işini kiraladıkları biçerdöverlerle ramazandan önce yapmaya çalışıyor.
Hayvancılıkla uğraşan Hacı Karabulak, "Ot biçme sezonuna az kaldı. Orucun başlamasına bir kaç gün kaldığı için birazda acele ediyoruz. Oruçluyken çalışmamak için bir an önce otlarımızı biçmek istiyoruz" dedi.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->