Konya'nın Hüyük ilçesinde sulanamayan verimsiz alanlarda yapılan lavanta üretiminden başarılı sonuçlar alındı. Çalışmayla, kıraç alanlar artık lavanta kokmaya başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hüyük İlçe Müdürü Yücel Doğan, kıraç alanlarda geçen yıl deneme ekimine başlanan lavantaların çiçek açtığını söyledi.
Deneme ekimlerinin başarılı sonuç vermesi üzerine, Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün bu yıl 80 dekarlık alanda daha çiçeği toprakla buluşturduğunu belirten Doğan, "Bundan sonra Hüyük'e bağlı Çamlıca mahallemizde çok daha rahat lavanta yetiştiriciliği yapacağız" dedi.
Sulanma imkanı olmayan, verimsiz kıraç alanların "lavanta vadisi"ne dönüşeceğini ifade eden Doğan lavanta üretiminin bölgede yaygınlaşmasıyla arıcılığın da gelişeceğini söyledi.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->