Kirişci: Siz üretin yeter

02 August Tuesday, 2022
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: Ekilmedik, dikilmedik bir karış toprak kalmamalı.
Kirişci: Siz üretin yeter Haber: Cem BAYAN
Kamera: Ekrem ALACAPUNAR
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI
 
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci katıldığı hasat bayramı programında Web Tarım TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, üreticilere önemli mesajlar verdi. Kirişci’nin gündeminde öncelikle üretim vardı.

Bakanlığın sloganının “Siz ekin siz üretin yeter” olduğuna dikkat çeken Kirişci, “Bakanlığımız ülkemizin 5. Büyük bakanlığı. Cumhurbaşkanımızın önderliği ve bütün çalışanlarımızla ilk günkü heyecanımızla görevimizin başındayız. Üreticilerimizin daha başarılı olması, ektikleri tohumdan yetiştirdiği hayvana kadar daha fazla bereket ve ürün alması için çabamız devam edecek.” dedi.

Kirişci Kovid-19 ve sonrasında yaşanan süreçlerin gıdanın önemine daha da vurgu yaptığını belirterek “Biz ülke olarak raflarda ürün eksikliği hissetmedik. Ürünlerimiz hep raflarda yer aldı. Bu ülkenin üreticileri zor şartlara rağmen üretimi kesmedi. Tarlasından, bağından, ağılından çıkmadan; üretmeyi bir ibadet aşkıyla yaptı. Biz üreticilerimize müteşekkir olduk.” sözleriyle üreticilerin yanında olduklarını vurguladı.

Katıldığı hasat bayramı programına da değinen Kirişci, bu tür etkinliklerin gıda farkındalığını artırdığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı : “Hasat günlerini ve bayramlarını vesile kılıp,  gıda farkındalığı oluşturmak önemli bir çalışmadır. Türkiye ve Dünya’da alın ve akıl teri dökenlerin kıymetini bilmek yâd etmek gerekiyor.”
tarım orman bakan vahit kirişci televizyon özel açıklama web tarımtv