Kızıltepe'de kurulan ve 45 gün sürecek yeşil zeytin pazarında vatandaşın yemeklik zeytin ihtiyacı karşılanıyor.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kurulan ve 45 gün sürecek yeşil zeytin pazarında vatandaşın yemeklik zeytin ihtiyacı karşılanıyor.
İlçe Otogar alanında kurulan pazarda, bölge illerden getirilen zeytinin çeşidine göre kilo gram fiyatı 4 ile 10 lira arasında alıcı bulduğu ve günde ortalama 15 ton zeytin satıldığı belirtildi.
Zeytin ticaretiyle 6 yıldan beri uğraşan Halil Hakan, bu yıl bir çok yerde zeytin rekoltesinin az olması sebebiyle çok sıkıntı çektiklerini söyledi.
Zeytin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşın zeytin almaktan çekindiğini ifade eden Hakan, Kızıltepeli ailelerin ortalama 10 kilogram kadar, kalabalık ailelerin ise 40 ila 50 kiloya kadar zeytin aldığını belirtti.
Zeytin fiyatlarının 4 ile 10 lira arasında değiştiğini kaydeden hakan, “Zeytinler, Hatay, Nizip, Mersin, Mut ve çeşitli yerlerden geliyor. Balıkesir'den Gemlik'ten geliyor. Tezgah başı günde 500 kilogram satılıyor. Bu pazarda günde ortalama 15 ton zeytin satılıyor. Sezon zeytin durumuna bağlı olarak bir ay ile 45 gün arasında sürüyor. Yağışlardan dolayı zeytinin dalında erken siyahlaşmasından dolayı sezonun 45 gün süreceğini zannetmiyorum" diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->