Köyünde yaşayana faizsiz kredi

10 December Thursday, 2020
Siirt'te “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi protokolü imzalandı. Proje ile çiftçiler küçükbaş hayvan almak için faizsiz kredi kullanabilecek.
Köyünde yaşayana faizsiz kredi Haber: Siirt İl Enformasyon

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” diyen çiftçiye bakanlıktan da bankadan da destek var.

Siirt Valiliği ile ve Ziraat Bankası arasında Siirt'te küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, yerli ırk koyun yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var" Projesi'nin işbirliği protokolü imzalandı.

Kırsal da yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmesi planlanan proje ile üreticiler, 100 bin lirası 0 faizli, 50 bin lirası düşük faizli olmak üzere 7 yıl vadeli 150 bin lira tutarında koyun alımı yapabilecekler.

Siirt'te bin ailenin faydalanması beklenen proje ile 1 yılda 100 bin koyun artışı sağlayarak üretime ve istihdama katkı sağlaması hedefleniyor.

Protokol imza töreninde, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan Siirt ilinin genel tarım ve hayvancılık potansiyeli ile projenin hedeflerini anlatan bir sunum yaptı. Ziraat Bankası Bölge Müdürü Ercan Durmuş da faizsiz kredinin hem çiftçileri rahatlatacağını hem de bölge de hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise; il ve ilçelerde kurulacak olan komisyonun uygun göreceği üreticilere 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanma imkânı verileceğini söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, projenin Siirt'te küçükbaş hayvancılığa önemli bir ivme kazandıracağına dikkati çekerek şunları kaydetti: “Köyümde yaşamak için bir 'SÜRÜ' nedenim var" projesi ve bunu takip edecek diğer projelerle hem insanımızın refah seviyesini yükseltmek hem de toprağımızın her karışına hak etmiş olduğu hizmetleri sunmak istiyoruz. Önümüzdeki 1 yıl İçerisinde 1000 kişiyi yararlandırmak istediğimiz proje ile çiftçilerin gelirlerini en az 2 kat arttırmak, uygulayacağımız bu ve diğer projelerle ilimiz koyun sayısını 1 yıl içinde 100 bin adet, 5 yıl içinde 500 bin adet arttırmayı hedeflemekteyiz.”

Projenin protokolü, Vali Osman Hacıbektaşoğlu ile Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü Ercan Durmuş arasında imzalandı.
siirt küçükbaş hayvan sürü proje destek tarım ve orman