Adıyaman'a bağlı Eski Hısnı Mansur köyünde yaşayan Murat Olgun'un kurduğu tesiste üretilen tohumlar Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Adıyaman'da bir girişimci köyüne kurduğu tesiste ürettiği buğday, arpa, nohut, kırmızı mercimek ve tritikale tohumlarını Avrupa'ya ihraç etmeye başladı.
Merkeze bağlı Eski Hısnı Mansur köyünde yaşayan Murat Olgun, babasının izinden giderek 1990 yılında tohumculuk sektörüne yöneldi. Babasından öğrendiği mesleği 4 kardeşiyle daha da geliştiren Olgun, kurdukları tohum entegre tesislerinde ürettikleri buğday, arpa, nohut, kırmızı mercimek ve tritikale tohumuna talep gelince yurtdışına da göndermeye başladı.
Ar-Ge çalışmaları kapsamında yeni tohum çeşitleri ürettiklerine işaret eden Olgun, yeni çeşitlerin piyasaya çıkacağını ve daha verimli, insanların özveriyle yetiştirebileceği, hastalıklara dayanıklı tohumların gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.
Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan da tohumculuk sektörünün, 2006'da tohumculukla ilgili kanununun değişmesiyle yükselişe geçtiğini söyledi.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->