Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 17. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında "Yörük göçü" canlandırıldı.
Festival çerçevesinde Adnan Menderes Bulvarı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Yörüklerin yaylaya göçleri canlandırılarak, deve, at, eşek, keçi ve koyunlarla geçişler yapıldı.
Vatandaşlar, Yörüklerin çadırları, yiyecekleri, geleneksel kıyafetleri ve tarım aletlerini de görme fırsatı buldukları geçişi, ellerinde Türk bayraklarıyla, ilgiyle izledi.
"Diriliş Ertuğrul" dizisinde Süleyman Şah karakterini canlandıran, Türk sinemasının önemli isimlerinden Serdar Gökhan da etkinliğe at üzerinde katılarak, vatandaşları selamladı.
"Yörük göçü" etkinliğine ilk kez katıldığını belirten Gökhan, Türk kültürünü yansıtan bu tür etkinliklerin artması gerektiğini vurguladı.
Etkinliğe, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı elde eden isimlerden Ali Gürbüz, Orhan Okulu ve Hasan Tuna da katıldı.
Sembolik göçün ardından, festivalde halat çekme yarışı yapıldı.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->