Kurumuş zeytin ağaçlarını mobilyaya dönüştürüyorlar

12 March Tuesday, 2019
Ege Bölgesi'nde yetişen ve ömrünü tamamladığında yakacak olarak kullanılan zeytin ağaçlarını özgün tasarımlarla mobilya haline getiren firma, ürünleri 7 ülkeye ihraç ediyor. Firma kurucuları ağaçları doğaya zarar vermeden elde ettiklerini belirtti.
Kurumuş zeytin ağaçlarını mobilyaya dönüştürüyorlar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 5 yıl önce 3 genç girişimcinin kurduğu Odywood firması, Ege Bölgesi'nden temin edilen ömrünü tamamlamış ya da kırılmış zeytin ağaçlarını ev veya iş yerlerinde kullanılabilen mobilyalara dönüştürüyor.

Ustalar tarafından çeşitli aşamalardan geçirilen ağaçlar dönüşeceği ürüne göre şekillendiriliyor. Her biri adeta birer sanat eseri gibi şekillenen masa, sandalye, lamba ve aksesuarlar hem Türkiye'den hem de yurt dışından talep görüyor.

Firmanın kurucu ortaklarından Can Burhan Tunç, ürünlerinin benzersiz olduğuna dikkat çekerek “İnsanlar ev ve ticari mekânlarını özenle dizayn ediyorlar. Bu aşamada biz devreye giriyoruz. Çünkü ağaçlar benzersiz olduğu için ikincisi üretilmiyor.” ifadelerini kullandı.

Firmanın ortaklarından Berk Çağlayan, “Yurt dışından veya yurt içinden ürünlerimizi görenler 'Bunlar Türkiye'de mi üretiliyor?' diye şaşırıyorlar. Şimdilik ürünlerimiz butik olarak gidiyor. Daha çok evlerde yerimizi alıyoruz. Ama sadece konutlara değil işletmelerin, büyük kuruluşların tercihi olmayı amaçlıyoruz. Yakın zamanda da Ortadoğu'ya ürünlerimizi göndermek için çalışmalara başladık." dedi.

zeytin mobilya balıkesir üretim