Kuzular anneleriyle buluşuyor…

31 March Thursday, 2022
Baharın gelmesiyle ağırlarda tatlı telaş başladı. Sivas’ta ilkbahar mevsiminin müjdecisi olarak görülen kuzular anneleriyle bir araya geldi.
Kuzular anneleriyle buluşuyor… Sivas’ta bahar kuzuların sesiyle geldi.

Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait ağıllarda annelerinin kokusunu alan binlerce kuzunun çıkarttığı ses baharın müjdesi olarak yorumlandı. Ağılların kapısının açılması ile koyunlar kuzulara, kuzular ise koyunlara karıştı.

Tesiste incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan, Sivas’ın zirai üretimde yükseleceğini belirterek "Bugün de baharın müjdecisi koyunlarımızla kuzularımızın buluşmasına denk geldik. Bu sesler arasında da Sivas'ımıza haykırıyoruz, Sivas tarım ve hayvancılıkta çok iyi bir noktaya gelecek. Şu an tarım ve hayvancılık artık bir seçenek değil zorunluluktur. Her metrekaremizi işleyerek üretime dönüştürdük ve tarımsal alanda da Sivas'ımızı çok iyi noktaya getirdik. Potansiyelimiz çok yüksek ve özgün. Bakanlığımızın, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün destekleri, Özel İdaremizin katkıları, Valiliğimizin koordinasyonunda Sivas, tarım ve hayvancılıkta hak ettiği yeri alacak." dedi.
sivas koyun kuzu üretim