Lider çocuklar tarım kampında çok mutlu

02 June Thursday, 2022
Çocukları tarımla buluşturan “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinlikleri sürüyor. Her ilde renkli etkinliklere sahne olan kampta çocuklar ekip biçmeyi, balıkçılığı, gıda güvenliğini, doğa bilincini yerinde öğreniyor. Gezilerde tarımı, hayvancılığı, ormanı tanıyan çocuklar yarışmalarda yaptıkları resimlerle farkındalıklarını arttırıyor. Bursa ve Muğla kamplarında da çocuklar eğlenirken öğrenmenin tadına vardı.
Lider çocuklar tarım kampında çok mutlu Bursalı lider çocuklar su ürünlerine dikkat çekti
Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN  - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Lider çocuk tarım kampının etkinliklerine katılan Bursalı çocuklar eğitim aldı, sahneye çıkıp mesajlarını verdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, etkinliğin çocuklarda tarımsal, çevre ve gıda duyarlılığı oluşturduğunu belirtti. Aygül, “Bildiğiniz üzere balık eti besleme değeri açısından oldukça yüksek değerlere sahip. İnsan vücudunun büyümesi, bağışıklık sistemi gelişimi, sağlıklı beslenme için gerekli olan omega 3 yağ asidi, vitamin ve mineral maddeleri balık fazlasıyla içermekte. Çocuklarımızın büyümesi için balık etinin tüketimi çok önemli. Çocuklarımızın anne babalarını da balık tüketmesi için teşvik etmesi gerekiyor. Geleceğimizi oluşturan çocuklarımızın doğru beslenmesine katkıda bulunarak daha sağlıklı bir gelecek hedefliyoruz. Amacımız, yetişkinlerimizin, yaşlılarımızın da haftada 2 defa balık tüketmesi. Çünkü vücudun içindeki iskelet unsurlarının ve hücrelerimizin sağlığı için balık etine ve hayvansal gıdalara ihtiyacımız var.” dedi.

 ‘Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ temasıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere olta takımı hediye edildi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ait kontrol teknesiyle denize açılan minikler kıyı temizliği yaptı ve balık yedi.

Muğla’da lider çocuklar doya doya süt içti
Haber: Muğla İl Enformasyon

Lider Çocuk Tarım Kampının Muğla durağında da çocuklar önce su ürünleri ve balıkçılık faaliyetlerini yerinde tanıdı.

Dünya Süt Günü etkinliğinde çocuklarla bir araya gelen Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, çocuklarla birlikte süt içme yarışmasına katıldı.

İlk konuşmayı öğrenciler adına Kafaca İlkokul 4. Sınıf öğrencisi Dolunay Özçelik yaptı. Lider Çocuk Tarım Kampında eğlenerek öğrendiklerini, tarımın sadece topraktan ibaret olmadığını öğrendiklerini ifade etti. Ayrıca balık ve balıkçılık hakkında çok yeni bilgileri öğrendiklerini ve geziden çok mutlu ayrıldıklarını söyledi. Dünya Süt Günü dolayısıyla sütün faydalarına değinen Özçelik çocuklara günde iki bardak süt içmeyi tavsiye etti.

İl Müdürü Saylak da, gıda israfını önlemede çocuklara önemli görevler düştüğünü söyledi. Saylak, “Özellikle son iki yıldır yaşadığımız pandemi sürecinde gıdanın ne kadar önemli olduğu tüm dünyada ortaya çıktı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bu süreçte gece gündüz durmadan üretim için çalıştık. Önemli bir gıda ürünü olan süt özellikle sizlerin sağlıklı gelişimine büyük katkı sunuyor. Üretim ile siz sevgili çocukları bir araya getirmek, geleceğin çiftçilerine geleceğin meslektaşlarına dokunmak bizi ayrıca mutlu ediyor. Sizleri aramızda görmekten ev İl Müdürlüğümüzde ağırlamaktan mutluyuz.” dedi.

Lider Çocuk Tarım Kampına katılan öğrencilere başarı belgesi verildi.
lider çocuk tarım kampı bursa muğla balıkçılık su ürünleri süt doğa gezi eğitim tarım ve orman