Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü'nce hazırlanan proje kapsamında, ezik ve hasar gördüğü için çürümeye terk edilen kayısılar, sirke olarak değerlendiriliyor.
"Dünya kayısı başkenti" Malatya'da, ürünün özellikle bol olduğu dönemlerde ezik ve hasar gördüğü için çürümeye bırakılan kayısılar, sirke yapılarak ekonomiye kazandırılıyor. Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce, "ıskarta kayısı"ların değerlendirilmesi amacıyla "Kayısı Sirkesi Projesi" hazırlandı.
Malatya Kayısı Araştırma Ensitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan yaptığı açıklamada, Malatya'da özellikle kayısının fazla olduğu yıllarda ağaçlardan dökülerek ezilen ya da silkeleme esnasında hasar gören tonlarca kayısının ıskartaya ayrıldığını belirtti. Bir kısmı satılan ıskarta kayısıların bir kısmının ise çürümeye terk edildiğini anlatan Erdoğan, bunun da ciddi bir ekonomik kayba neden olduğunu söyledi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->