Manisa İl Müdürlüğü’nden çölyaklılara destek

20 February Thursday, 2020
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Çölyak hastalığına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla kurum personeline ve tüketicilere öğle yemeğinde glütensiz menü hazırlandı.
Manisa İl Müdürlüğü’nden çölyaklılara destek  Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Mustafa Gündoğar, İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Manisa Çölyak Dernek Başkanı Halim Şivecan, Şube Müdürleri ve kurum personeline ikram edilen menü, etli kuru fasulye, pirinç pilavı, turşu ve ayva kompostosundan oluştu.
İl Müdür Vekili Mustafa Gündoğar; “Çölyak hastalığı bağırsaklardaki sindirimi sağlayan yapıların bozulmasına nedenolan dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığıdır. 1 Ocak 2020’den itibaren yürürlüğe giren Gıda Etiketleme ve Tüketiciyi Bilgilendirme Yönetmeliği’nin İl Müdürlüğümüz yemekhanesinde de uygulanmaya başlaması dolayısıyla böyle bir yemekte bir araya geldik. Amacımız Çölyak hastalığına dikkat çekerek, Çölyak hastalarımıza destek olmaktır” dedi.
Yemek sonrasında Manisa Çölyak Dernek Başkanı Halim Şivecan da  Tarım ve Orman Bakanlığınca tüm İl ve İlçelerdeki yemekhane ve işletmelerde alerjen uyarısı konulmasının zorunlu hale getirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
manisa çölyak çölyak hastaları