Manisalı lider çocuklar tarım kampında buluştu

08 June Friday, 2018
Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği Manisa’da çocukları tarımla buluşturdu.
Manisalı lider çocuklar tarım kampında buluştu Haber: Levent TEKDEMİR – Manisa İl Enformasyon 
Kamera: Levent TEKDEMİR
Fotoğraf: Cenk GÜLÇİMEN
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen, “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliğine katılan Manisalı çocuklar hem eğlendi hem de tarımla ilgili birçok yeni bilgi öğrendi.

25 öğrencinin katıldığı kampta üç gün boyunca gezilere katılan ilkokul öğrencileri tarım yapılan alanlarda uygulamalı eğitimler aldı.

Kampın açılışı için Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen törende çocuklara seslenen İl Müdür Vekili Melikşah Taşkın, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak tarladan sofraya kadar, hem bitkisel hem de hayvansal gıdanın sağlıklı bir şekilde soframıza gelmesi için önemli roller alıyor ve çok çalışıyoruz. Bizim amacımız, bu ürünlerin sizlere sağlıklı olarak gelmesi kadar sizlerin de sağlıklı bilgilere ulaşmasını sağlamak. Bu konuda İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza, kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına dönem dönem bilinçli tüketici eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerimizden bir tanesi de çocuklarımız için düzenlemiş olduğumuz Lider Çocuk Tarım Kampı’dır.” dedi.

Kampın ilk gününde çocuklara güvenilir gıda üretimi, gıda hijyeni, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri, hayvan yetiştiriciliği,  “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik ve Yenilebilir Otlar” konularında eğitim verildi.
Şeftali bahçesinde dalından meyve toplayarak ikinci güne başlayan çocuklar biber, domates, pamuk tarlaları ve üzüm bağlarını gezdi. Büyükbaş hayvancılık ve tavukçuluk işletmesini de ziyaret eden çocuklar hayvanlarla yakından ilgilendi.

Çocukların en çok eğlendiği etkinlik ise çilek bahçesinde geçirdikleri zaman oldu. Çocuklar kendi elleriyle çilek toplamanın tadını çıkartırken bir yandan da organik tarım hakkında bilgi aldılar.

Lider Çocuk Tarım Kampı çocuklara katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.
 
manisa lider çocuk tarım kampı