Balıkesirin Bandırma ilçesindeki balıkçılar, ağlarını hamsiyle doldurdu. Hamsi seyyar tezgahlarda 2,5 - 3 TLye kadar düştü.
Hava muhalefeti ve kurban bayramı sebebiyle bir süredir aradıklarını bulamayan Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki balıkçılar, ağlarını hamsiyle doldurdu. Hamsi seyyar tezgahlarda 2,5 - 3 TL’ye kadar düştü.
Marmara hamsisinin aşırı bollaştığını söyleyen balıkçılar, "Her ava çıktığımızda 350-400 kilo balıkla dönüyoruz. Şu günlerde yenebilecek balık palamut ve hamsidir. Marmara'da aşırı hamsi var. Halkımız bol bol hamsi yiyecek. Bandırma'da hamsinin fiyatı 3 liraya kadar düştü" dedi. Limana gırgırlarla getirilen tonlarca hamsi, yurt içinde satılacak bölgelere gönderilmeden önce kasalara diziliyor ve buzlandıktan sonra araçlara yükleniyor. Karadeniz’den kamyonlarla getirilen tonlarca taze palamudun da Bandırma’da tanesi 3 ila 5 TL’den alıcı buluyor. İlçedeki balıkçılar, Marmara Denizi’nde de bugün itibariyle palamut akını beklediklerini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->