Yurtdışında ''blueberry'' olarak tanınan ve sanayi sektöründe birçok alanda kullanılan mavi yemişin, Karadeniz Bölgesi'nde üreticilere kazandıracak alternatif bir ürün olması bekleniyor.
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu Karadeniz'de mavi yemiş yetiştirilmesine ilişkin açıkladığı projenin yöre açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Mavi yemişin bölgede yetişebilecek bir tür olduğunu belirten İslam, "Özellikle Karadeniz Bölgesi'nin ürün çeşitliliğine ihtiyacı var. Bu açıdan mavi yemiş, son derece uygun bir ürün. Bölgede ekoloji oldukça uygun. Üreticinin bu konuya sahip çıkması ve bu ürünün geleceğini görmesi gerekiyor. Ekonomik olarak para kazanabileceğini hissetmesi de lazım" dedi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->