Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Kendir, çayır ve meralarda erken otlatmanın önüne geçilmesinin, içme suyunun korunması ve erozyonun önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Prof. Dr. Kendir, çayır ve meraların, hayvanların doğal yem ihtiyacını karşılamada önemli yeri olduğunu söyleyerek, sadece çayır ve mera gibi doğal yem kaynaklarıyla hayvanların ihtiyacını karşılamanın, bol yağış alan ülkeler dışında pek mümkün olmadığını anlattı.
Çayır ve meraların ıslah edilerek veriminin artırılabileceğini belirten Kendir, "Bugün meralarla ilgili ekonomik analiz yapıldığında, sadece ürettiği ot değerlendiriliyor. Oysa ki meraların insanlığa en önemli katkısı, toprağı erozyona karşı yerinde tutabilmesi, içme sularının birikmesini sağlaması ve biyolojik çeşitliliği barındırmasıdır" diye konuştu.
Kendir, çayır ve meralarda hayvanların erken otlatılmasının önüne geçilmesinin, içme suyunun korunması ve erozyonun önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->