Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen can eriğinin hasadı, normal zamanından 3 ay erken yapıldı.
Silifke ilçesinde serada yetiştirilen yılın ilk can eriğinin hasadı yapıldı.
Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Göktaş, Türkiye'nin birçok yerinde kar, yağmur ve soğuk etkili olurken, ilçedeki uygun hava şartlarından dolayı eriğin erken meyve verdiğini kaydetti.
Türkiye'de turfanda can eriğinin ilk Silifke'de yetiştiğini, budama için geldiği serada ağaçlarda meyve gördüğünü anlatan Göktaş, "Mevsim normalleri dışında olması nedeniyle şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Buna sevinsek mi üzülsek mi bilemiyoruz çünkü normalde bu ürünün verdiği dallarda mart veya nisan ayında meyve almamız gerekiyor. O dönemde meyve alıp almayacağımız belli değil. Mart ve nisan ayındaki kalitede olmasa da yine de eriğin yenebilecek durumda olduğunu söyleyebilirim" dedi.
Göktaş, hasadı yapılan 5 kilogram eriğin İstanbul'a gönderileceğini, fiyatıyla ilgili görüşmelerin ise sürdüğünü belirtti.
Silifke ilçesinde geçen yıl kasım sonunda sıcak hava nedeniyle açık alandaki ağaçta yetişen erik, kilogramı 300 liradan İstanbul'a gönderilmişti.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->