Mersin'de genç çiftçi projesi desteği alan bayan çiftçiler kurdukları tesislerin ürünlerinden gelir elde etmeye başladı.
Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon - Erdem BAĞCI
Kamera:Muhammed AKGÜN-Zafer CANLI
Mersinli kadın girişimciler genç çiftçi projelerinden destek alarak kurdukları işletmeleri anlattı.
Kültür mantarı yetiştiriciliği yapmak için destek alan Zeynep Tok, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının yardımıyla tesisini kurduğunu söyledi.
Genç çiftçilerden Elmas Kurt ise istiridye mantarı üretiyor. Mezitli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gittiğinde böyle bir projenin olduğu öğrenen Kurt hibe desteği alarak kısa sürede tesisini kurmuş.
Genç çiftçi desteğiyle tavuk çiftliği kuran Nilgün Mazlum da proje sayesinde eşiyle beraber çalışarak kendi işlerini kurma fırsatı bulduklarını anlattı. bu işi yapmaktan ve gelirinden çok memnun olan Mazlum, "bu tesis aile geçimine çok katkı sağladı, kendimiz üretip kendimiz satıyoruz." dedi.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->