Her yıl doğu ve güneydoğu illerinden Ordu'ya gelen mevsimlik tarım işçileri bu sezon fındığın bol olmasıyla umduklarını buldu.
Fındık hasadında çalışmak üzere her yıl doğu ve güneydoğu illerinden Ordu'ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin yüzü bu sezon ürünün bol olmasıyla güldü.
Ay başından bu yana Ordu'ya gelerek Valilik tarafından Altınordu ilçesinin Uzunisa Mahallesi ile Perşembe ilçesinin Efirli Mahallesi'nde hazırlanan geçici konaklama merkezlerine çadır kuran mevsimlik tarım işçileri, fındık bahçelerinde çalışıyor.
Şanlıurfa'dan gelen işçilerden Ramazan Kutlu, yaklaşık 15 gündür fındık topladıklarını ve bir işçinin ortalama 15 gün çalışarak 750 lira kazandığını kaydetti. Birçok işçinin aileleriyle fındık topladığını dile getiren Kutlu, fındıktan kazanılan paranın aile bütçesini ciddi şekilde rahatlattığını söyledi.
Enver Beyli de Ordu'ya 15 kişiyle geldiklerini ve sadece yağmurun yağdığı günler çalışmadıklarını belirterek “Onun dışında hep bahçede olduk. İnşallah 10 gün daha Ordu'da fındık toplarız" dedi.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yeşil altın olarak bilinen fındığın, bu yıl geçen yıla oranla bol olmasının, yöreye gelen fındık işçilerini mutlu ettiğini söyledi.
Gelen işçilerin büyük kısmının iş bulduğunu vurgulayan Cörüt, "Ordu'ya fındık toplamak için gelen işçilerin büyük bölümü, bahçelerde fındık toplayarak yevmiyelerini çıkarıyor" diye konuştu.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->