Bartın'ın Hasanlar köyünde yaşayan 37 yaşındaki Pembe Yıldız, bir yandan üniversiteye devam ederken, diğer yandan babasının karşı çıkmasına rağmen başladığı ''mucize bitki'' safran üreticiliğinde önemli bir başarıya imza attı.
Bartın'ın Hasanlar köyünde yaşayan ve üniversitede işletme okuyan Pembe Yıldız, başladığı safran üreticiliğinden elde ettiği gelirle ailesine destek olurken eğitim masraflarını da karşılıyor.
Yıldız, iki yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bartın İl Özel İdaresinden, "Bartın Safran Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında edindiği 8 bin 500 liralık destek ile Karabük'ün Safranbolu ilçesinden 120 kilogram safran soğanı aldı.
Merkeze bağlı Hasanlar köyünde 2 dönüm araziye safran eken Yıldız, üretiminin çoğu Safranbolu ilçesinde yapılan ve halk arasında "mucize bitki" olarak tanınan üründen elde ettiği gelir ile bir yandan eğitim masraflarını karşılamaya, diğer yandan da ailesine destek olmaya başladı.
2013'te deneme amaçlı 2 kilogram safran soğanı alarak üreticiliğe başlayan Yıldız, aynı projeden 2015 yılında da 10 bin lira destek alarak üretime devam etti.
Yıldız'ın 68 yaşındaki babası Hasan Yıldız ise en başta kızına bu işin üstesinden gelmeyeceğini düşündüğü için karşı çıktığını ancak bu işte iyi gideceğini anlayınca desteğini esirgemediğini söyledi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->