Muğla ve ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı. Yetkililer, yağışın Perşembe gününe kadar devam edeceğini bildirdi.
Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde 24 saatte metrekareye 77 kilogram yağış düştü.
Yağış nedeniyle Düğerek, Karabağlar Mahallesi, Çevre Yolu Bademlik mevkisindeki tarım alanları su altında kaldı. Muğla-Denizli güzergahının bazı bölümlerinde küçük çaplı heyelanlar oluştu.
Dün geceden itibaren sağanağın etkisini sürdürdüğü Yatağan ilçesinde de 24 saatte metrekareye 56 kilogram yağış düştü. Bazı mahallelerde taşan dereler, yolların suyla dolmasına neden olurken, tarım arazileri de su altında kaldı.
İlçede Deştin Çayı'nın taşması üzerine Yatağan Ovası'nın büyük bölümü sular altında kalırken, bazı evlerin bahçesindeki hayvanlar da mahsur kaldı.
Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, arpa, buğday ve bakla ekili olan Yatağan Ovası'nın sular altında kaldığını söyledi.
Yağışlar nedeniyle, Alaşar ve Yatağan çaylarının taştığını ifade eden Buğday, "Çaylardan taşan sular Bozüyük Ovası'ndan Turgut Ovası'na kadarki bölümün sular altında kalmasına sebep oldu. Su çekilene kadar bölgede hasar tespiti yapmamız imkansız. Meteoroloji yetkililerinden, yağışların bir hafta daha süreceğini öğrendik" dedi.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde de etkili olan şiddetli yağış, su taşkınlarına neden oldu.
İlçede iki gündür aralıklarla devam eden yağış, Hisarönü ve Karacasöğüt mahallelerinde taşkınlara yol açtı. Karacasöğüt'te çok sayıda sera zarar gördü.
Hisarönü'nün Değirmenyanı mevkisindeki taşkınlar nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->