Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ''Şap Hastalığı ile Mücadelede, Kontrol ve Biyogüvenlik'' konulu toplantı ve eğitim düzenledi.
Haber: Muğla İl Enformasyon - Selma Erez
Muğla İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi tarafından düzenlenen şap hastalığıyla mücadele konulu toplantıya il ve ilçe müdürlüklerinden ilgili personel ile sivil toplum kuruluşları ve konu ile ilgili çalışan serbest veteriner hekimler katıldı.
Eğitim toplantısında Dr. Can Çokçalışkan ve Uzman Veteriner Hekim Mehmet Kadri Yavuz katılımcılara "Şap Hastalığı ile Mücadelede Kontrol ve Biyogüvenlik" konusunda bilgi verdi.
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Enver Aydın toplantının açılışında yaptığı konuşmada, şap hastalığının hayvancılık sektöründe önemli bir tehlike oluşturduğunu ve bunun için gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.
Aydın, Muğla'nın hastalıktan ari bölge oluşturulması için her türlü çalışmanın yapılacağını ifade etti.
Muğla'da yaklaşık 200 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu söyleyen Aydın, bu hayvanların yüzde 75'inin aşılandığını vurguladı.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->