Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanlığının düzenlediği ''Su Ürünleri Mevzuatı ve Denetimleri'' konusunda eğitim gerçekleştirildi.
Haber: Muğla İl Enformasyon-Selma Erez
Kamera: Uğur Acar
Eğitime, 55 il müdürlüğünde su ürünleri konusunda görevli 150 personel ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Merkez ve Bölge Komutanlıklarından 16 kişi katıldı.
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, "Muğla tarım potansiyeli yüksek ve çeşidi bol bir il. Özellikle en uzun kıyı şeridine sahip olan Muğla, su ürünleri ve balıkçılık konusunda iddialı. Su ürünleri konusunda ilimizde 2016 yılında 40 bin 790 ton su ürünleri ihracatı ile 1 milyar 580 milyon TL ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır. Her geçen gün artarak devam eden ihracat rakamları su ürünleri sektörünün ilimizdeki büyüklüğünün bir göstergesidir" dedi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Melih Er de, bu eğitimin saha çalışmasına yansımalarının faydalı olacağını ifade etti.
Bakanlık Merkez ve il müdürlükleri görevlilerinin yanı sıra Muğla Üniversitesi öğretim görevlileri ve AB kontrol ve denetim uzmanlarınca dört gün boyunca eğitim verildi. Eğitimin beşinci gününde gırgır ve trol avcılığı faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri ile denizde avcılık operasyonu düzenlendi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->