Muğla'da sürdürülen "Itri ve tıbbi bitkiler ile boya bitkilerinin üretiminin geliştirilmesi projesi" ilk meyvelerini verdi. Datça'da salep, kekik, adaçayı hasadı yapıldı.
Haber: Selma Erez - Muğla İl Enformasyon - Kamera: Uğur Acar
Muğla'da 2015 yılında üreticilere kekik, adaçayı, limon otu gibi bitkilerin fidelerinin dağıtımıyla başlayan "ıtri ve tıbbı bitkiler ile boya bitkilerinin üretiminin yaygınlaştırılıp geliştirilmesi" projesi meyvelerini verdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yürütülen projeye Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü de destek veriyor.
Datça'da proje kapsamında salep, Anadolu adaçayı, İzmir bilyeli kekiği ve peynir kekiği yetiştiren bir üreticinin bahçesinde tarla günü düzenlendi.
Burada bir konuşma yapan Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, bakanlığın Muğla'da ıtri ve tıbbi bitkiler konusunda yaptığı çalışmaların başarılı olduğunu belirtti.
Erkal, salep üretiminin zorluğuna dikkat çekerek doğada hunharca toplanan bitkilerin yok olmaya başladığını ve bunların kültüre alınarak üretiminin önemine değindi. Bu konuda çalışmaların ve eğitimlerin devam ettiğini vurgulayan Erkal, katma değeri yüksek ürünleri yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi ile üretime...
Devamını Oku ->
Güzelliğiyle doğayı renklendiren sülünler kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Adana'da Uluslararası Bitki Sağlığı Günü dolayısıyla etkinlik...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->