Bursa'da kaçak avlanmaya "Multikopter" çözümü bulundu. Bu sayede havadan kameralı takip dönemi başladı.
Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürlüğü, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Uluabat Gölü başta olmak üzere çevrede kaçak avlananların tespitinde "multikopter" cihazıyla havadan kameralı takip dönemini başlattı.
Kameralı ve elle kumanda edilen cihaz, Uluabat Gölü'de gerçekleştirilen tatbikatla tanıtıldı. Tatbikat senaryosu gereği kaçak avlanan avcıların bulunduğu teknenin yeri söz konusu cihazla tespit edildi. Kısa sürede botla bu kişilerin yanına ulaşan ekipler, cezai işlem uyguladı.
Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluabat Gölü'nün özellikle balıkçılık ve kuşlar için önemli bir bölge olduğunu söyledi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->