Bingöl'de bir çiftçinin tarlasına ektiği taze ve organik sebzelere yoğun ilgi gösteren müşteriler, sebzeleri de kendileri topluyor.
Bingöl Muş karayolunun 10. kilometresi Köprübaşı mevkiinde kiraladığı tarlada salatalık, biber, patlıcan, domates ve karpuz yetiştiren bir çiftçi, ürünlerin hasadını müşterilerine yaptırıyor. Tarlaya gelen müşteriler, kendi bahçesinden topluyormuş gibi istediği kadar taze sebzeyi dalından topluyor. Yapılan uygulamadan hem tarla sahibi, hem de müşteriler memnun.
Bahçe sahibi Sedat Akgök yaptığı açıklamada, 6 yıldır alacağın sebzeyi kendin topla uygulamasını sürdürdüklerini belirterek, vatandaşların uygulamaya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Bahçelerine gelen müşterilerin en taze ve organik sebzeleri kendi elleriyle toplamanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Akgök, tarlaya gelen kişilere hem ürünleri hasat ettirmiş olduklarını hem de satış yaptıklarını dile getirdi.
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->
Bursa’da, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlere erişimini...
Devamını Oku ->
Yağışların yaz aylarının sonlarına kadar etkili olması bazı...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik mücadele...
Devamını Oku ->
Ordu'nun Aybastı ve Mesudiye Keyfalan yaylalarında etkili olan...
Devamını Oku ->