Aksarayda geçtiğimiz yıl ilki yapılan ve Türkiyede bir ilk olan çobanlar yarışıyor isimli yarışmanın ikincisi için eleme sınavları yapıldı.
Aksaray'da geçtiğimiz yıl ilki yapılan ve Türkiye'de bir ilk olan 'Çobanlar Yarışıyor' isimli yarışmanın ikincisi için eleme sınavları yapıldı.
Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eleme sınavına katılan 55 aday yarışmaya katılabilmek için ter döktü. Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen eleme sınavlarına çok sayıda çiftçi ve yetiştiricinin yanı sıra, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök de katıldı.
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, amaçlarının çiftçi ve yetiştiricilere eğitim vererek bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Aktürk, "Burada bugün 'Çobanlar Yarışıyor' adı altında bir yarışma düzenleyeceğiz. Onun eleme sınavları yapılıyor. Türkiye'de geçen yıl ilk defa Aksaray'da bu yarışmayı düzenledik. Sahada danışmanlarımız üreticilerimize küçükbaş hayvancılıkla ilgili bakım, besleme, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, sürü yönetimi, damızlık seçimi gibi konularda bilgiler, eğitimler veriyor; onların sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit edip çözümler sunuyor. Bu manada böyle bir yarışmayı da bu etkinlik içerisine dahil ettik. Hem kendimizi imtihan etmek, hem de bu organizasyonla çobanları önemsediğimizi ifade ediyoruz. İnşallah ülkemizde de her ilde bundan sonra yapılmasını bekliyoruz. Tüm illerde yapılarak Türkiye'deki çobanlığın da önemli bir meslek olduğunu ifade etmiş oluruz" şeklinde konuştu.
Eleme sınavlarına katılan çobanlar ise sınavların iyi geçtiğini belirterek, sınavlarda aynı zamanda iyi bir eğitim aldıklarını ve kendilerini daha da geliştirdiklerini söyledi.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->