Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesince kurulan serada öğrenciler, hem eğitim görecek hem de harçlıklarını çıkaracak.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesince kurulan serada öğrenciler, süs bitkisi yetiştirerek hem pratik imkanı bulacak hem de gelir elde edecek.
Uluyazı Kampüsü'ne inşa edilen 2 bin 200 metrekare büyüklüğündeki sera, çeşitli bilimsel araştırmalar yanında öğrenciler tarafından da uygulama alanı olarak değerlendirilecek.
Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabit Erşahin, seranın öğrencilerin eğitimi açısından önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.
Serada süs bitkileri başta olmak üzere bölge şartlarına uyum sağlayacak çalı, fidan gibi türler yetiştireceklerini belirten Erşahin, "Biz burada sadece çiçek üretmeyeceğiz. Özellikle iki bölüm üzerinde yoğunlaşacağız. Bunlardan birisi süs bitkileri, diğeri de bölgeyi yeşillendirmek amacıyla kullanabileceğimiz çalı tipi bitkiler olacak. Serada yılda bir milyon bitki yetiştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->