Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında Osmaniye İl Müdürlüğü ve Osmaniye Yağlı Tohumları Araştırma Enstitüsü, Kahramanmaraş'a 20 kadın çiftçinin katıldığı bir gezi düzenledi.
Bu çerçevede Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü’nün görev alanına giren konularda 2015 yılı içerisindekadın çiftçilere yönelik çeşitli eğitim programları, çiftçi toplantıları, il içi ve il dışına teknik geziler, demonstrasyon çalışmaları ve tarla günleri düzenleniyor.
Program kapsamında Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsüne düzenlenen geziye, Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitü Müdürü Reşat Yıldız da katıldı.
Gezi çerçevesinde Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Hasan Gezginç, kadın çiftçilere birçok ürün çeşidi hakkında bilgi verdi.
Kadın çiftçiler, Enstitü laboratuvarı, üretim ve araştırma alanlarını gözlemleyerek konu uzmanlarından da ayrıntılı bilgi aldılar.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->