Palandökeni mahkumlar yeşillendiriyor

03 October Thursday, 2019
Erzurum'da denetimli serbestlikten yararlanarak kamu hizmeti yapan yükümlüler fidan dikti. Mahkumların emekleri sayesinde Palandöken ağaçlandırıldı.
Palandökeni mahkumlar yeşillendiriyor Doğu Anadolu’nun önemli zirvelerinden Erzurum’daki Palandöken Dağı, yeşillendiriliyor.

Denetimli serbestlik yükümlüleri, cezalarının kalan kısmının infazı için dağda çam fidanlarını toprakla buluşturdu.
Çocukların da katıldığı dikim töreninde konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, "Bu alanda, özellikle kayak merkezi olarak tespit edilen alanda 1 metrekare boş yer bırakmayacağız. Bu alanı boş bırakmayınız, 100 bin fidan bize yetmez. Buraya en az 5 milyon fidan dikeceğiz. Biz varlıklı, zengin bir ailenin züğürt evladı gibi mi olacağız yoksa atalarımızdan, dedelerimizden böyle bir miras kaldıysa onu mu saklayacağız? Bize kalan miras rakım 2 bin ile 2 bin 500 arasında zamanında dikim yapılmış ve ağaçlar büyümüş. Biz bu ağaçları izleyecek miyiz, yoksa tıpkı zamanında yapılan dikim gibi biz de dikim yapacak mıyız? Tabii ki biz de dikim yapacağız." dedi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaş da projenin mahkûmları topluma geri kazandırılması için önemli rol oynadığını söyledi. Ayrıca “Çalışmayı Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirdik. Bu sayede ormanlar kuruyoruz. Bu faaliyetlerimiz devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çam fidanları toprakla buluşturuldu.
 
Erzurum palandöken denetim serbestlik mahkûm fidan