Isparta'daki endemik bitki türlerinden Sütçüler kekiği, ilçedeki yüksek kesimlerden toplanıp kurutulduktan sonra, birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Türkiye'de sadece Isparta'nın Sütçüler ilçesinde yetişme alanı bulunan yayla kekiği, pazarda "Sütçüler kekiği" ya da "toka kekiği" olarak biliniyor. İlçedeki Beydilli, Sarımehmetler, Gümü, Çandır, Bekirağalar, Kasımlar ve Kesme köylerinde yoğun olarak bulunan kekiğin hasadı, buradaki vatandaşlarca eylül ayında yapılıyor.
Alçak kesimlerin yanı sıra rakımı 2 bini bulan yerlerden de toplanan kekik, bazen evlerin önünde bazense yüksek rakımlı yaylalarda kurutulmaya bırakılıyor. Kurutma işleminin ardından ilçeye gelen aracılar tarafından alınan kekik, ABD başta olmak üzere, birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, odun dışı orman ürünleriyle ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bu ürünlerin başında Sütçüler ilçesindeki endemik kekik türünün geldiğini ifade etti.
Kekiğin ilçe için büyük bir katma değer sağladığını dile getiren Tüfekçi, 2014 yılında yaklaşık 400 ton kekik üretildiğini, bu yıl ise 500 ton civarında üretim beklendiğini bildirdi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->