GAP Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Şanlıurfa koşullarında aspir bitkisinde sulamanın, verim ve yağ kalitesi üzerinde etkileri'' projesi kapsamında, Kurudere Mahallesi'nde çiftçiler ve ziraat mühendislerine yönelik tarla günü düzenlendi.
GAP Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner, burada yaptığı konuşmada, tarla günleri düzenleyerek çiftçileri bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.
Bölgede aspir bitkisinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Çetiner, aspirin bir yağ bitkisi olarak ekim nöbeti içine girmesini beklediklerini söyledi.
Aspirin, yağ kalitesinin yüksek olduğunu vurgulayan Çetiner, Pazar konusundaki sorunun çözülmesi durumunda verimi ve kalitesi yüksek aspir bitkisinin bölgede yaygınlaşacağını ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı da bölgede aspirin yetiştirilmesi için çiftçilere gereken desteği vermeye çalıştıklarını belirtti.
Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Sadık Yetim ise aspir yetiştiriciliği yapacaklara, yağ tesisi kurmaları konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından çiftçi Reşit Tekeboğa'nın arazisinde yetiştirilen aspirin hasadı yapıldı. Hasat sırasında çiftçiler ve ziraat mühendisleri aspir bitkisini ve elde edilen aspir tanelerini inceledi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->