Siirt’e Tarım ve Ağaç Müzesi

02 March Monday, 2020
Siirt’te tarım ve ağaç müzesi projesi imzalandı. Sanayi Bakanlığı SOGEP (Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı) destekleri kapsamında DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) aracılığıyla desteklenecek olan, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ‘Tarım ve Ağaç Müzesi’ projesi, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan tarafından imzalandı. Proje kapsamında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait alanda tarım müzesi, tarım kütüphanesi, cep sinema salonu, ağaç müzesi, halkımızın istifade edeceği yeşil alan ve sosyo kültürel tesisler yapılacak.
Siirt’e Tarım ve Ağaç Müzesi DİKA Genel Sekreteri Altındağ, proje imza töreninde projenin Siirt’te yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek projenin yapılış aşamasında ajansın her türlü desteği vereceğini söyledi.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Demirhan atılan imzalarla proje uygulama sürecinin başladığını, projenin kabulünde destek veren DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt milletvekili Osman Ören, proje ortağı Siirt İl Özel idaresi ve yetkililerine teşekkür ederek, projenin Siirt’e hayırlı olmasını diledi.