Siirt'te ''yeşil altın'' olarak nitelendirilen, son 2 yılda dolu ve hastalık gibi nedenlerle verimi düştüğü için üreticisini üzen fıstıkta, bu yıl 30 bin ton rekolte bekleniyor.
Siirt'te "yeşil altın" olarak nitelendirilen fıstıkta bu yıl 30 bin ton rekolte bekleniyor.
Son 2 yılda dolu ve hastalık gibi nedenlerle verimi düştüğü için üreticisini üzen fıstığın bu yıl yüksek rekolteyle yüzleri güldüreceği belirtiliyor. İlde 300 bin dönüm alanda üretilen ve geçen yıl kilogramı yaklaşık 45 liradan satılan fıstığın bu yıl verim artışıyla fiyatının 20-25 liraya düşeceği öngörülüyor.
Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, ilde 300 bin dönüm alanda üretimi yapılan fıstığın kentin ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi.
Heyecanla hasadın beklendiğine işaret eden Aslan, verim artışıyla üreticinin kazancının ciddi oranda artacağını kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->