Hava sıcaklığının düşmesi ve lodos, balıkçı tezgahlarına da yansıdı. Balıkçıların sefere çıkamaması nedeniyle özellikle hamsi, istavrit, levrek ve mezgitin fiyatı yükseldi.
Lodos nedeniyle tezgahlara az balık geldiğini söyleyen balıkçı Münir Paker, müşteriye cevap veremediklerini ve denize açılan balıkçıların da soğuk hava nedeniyle mağdur olduğunu vurguladı.
Balığı satamayınca para kazanamadıklarını dile getiren Paker, "Sardalyanın kilosu 5 liradan 8 liraya, Hamsi 8 liradan 15 liraya kadar çıktı. Mezgit ve levrek 20 liradan 25 liraya yükseldi. İstavrit 15 liradan 20 liraya kadar yükseldi" diye konuştu.
Balıkçı Hamza KÖKSOY ise 15 yıllık balıkçı olduğunu ve ilk defa bu kadar şiddetli lodos gördüklerini söyledi. Yaklaşık bir haftadır devam eden soğuk hava ve lodosun satışları etkilediğini belirten Köksoy, "Devamlı müşterimiz var ama ilk zamanlardaki hareketlilik bitti" şeklinde konuştu.
Vatandaşlardan Ayşe Balaban ise düzenli olarak her hafta balık aldığını ve fiyatların beklemedikleri şekilde yükseldiğini ifade etti.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->