Süt için el ele verdiler

03 June Thursday, 2021
Flora çeşitliliği ve mera zenginliğiyle öne çıkan Erzurum'da, devlet, özel sektör ve besiciler el ele verdi. Birlikte yürütülen projeyle elde edilen süt sayesinde hem üretime hem de istihdama katkı sağlanıyor. Projeyle süt kalitesinin arttığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar üretimde kalite ve uygun şartların önemini vurguladı.
Süt için el ele verdiler Tarım ve hayvancılığın yaygın yapıldığı ve hayvan varlığıyla dikkati çeken Erzurum’da devlet, özel sektör ve üretici süt için el ele verdi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Valiliğin eş finansman desteği, Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Ticaret Borsası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün katkılarıyla, Erzurum İli Süt Sektörü Soğuk Zincir Kurulumu Projesi, yürütülüyor.

İl genelinde yayılmış zengin florada üretilen tonlarca süt, pazar ve kalite sorunu yaşanmadan tüketiciye ulaştırılır oldu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, "Kırsalda yaşayan insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi çok önemli. Bizim de ana hedefimiz bu. Dolayısıyla sütün soğuk zincirde toplanması çok önem arz ediyor. Biz de sütü şu anda genel olarak soğuk zincirde toplamaya başladık. Bunları etap etap yapıyoruz. İlk etapta sınırlı alana müdahale ediyoruz ama yaptığımız dolaylı etki Erzurum geneline yansıdı. Artık Erzurum'da Ulusal Süt Konseyi'nin açıkladığı fiyatın üzerinde sütümüzü pazarlayabiliyoruz. Uygun şartlarda sağlanan sütle elde edilen mamul maddeler peynir, yoğurt ve tereyağı daha kaliteli oluyor. Uygun standartlarda üretildiği için de tercih sebebi oluyor." dedi.

Son 3 yıldır yürütülen Proje ile ilde aylık 15 bin liraya kadar süt parası alan üreticiler bulunuyor.
Erzurum süt kalite artış üretim